Durf te Zorgen

Durf te Zorgen Oisterwijk stimuleert de informele zorgverlening en burenhulp binnen de gemeente Oisterwijk met positieve voorbeelden uit de lokale samenleving.

Het projectplan dat als basis diende voor de opstart van Durf te Zorgen, werd op verzoek van wethouder Maarten Pieters, gebaseerd op het idee van en samen met Oisterwijk Nieuws, door Jan van Ganzewinkel van SKN uitgewerkt. Het plan fungeerde vervolgens als basis voor subsidie aanvraag en realisatie.

Met een veelvoud aan positief activerende berichten, voorbeelden van informele zorg en burenhulp, gebaseerd op ervaringen en gebeurtenissen in de lokale samenleving, opgehaald uit diezelfde samenleving middels het ‘Trialoog principe’, verspreid via het bestaande medianetwerk van Oisterwijknieuws.nl, al haar gekoppelde digitale en social media, en ook Nieuwsklok, worden inwoners gemotiveerd elkaar te helpen.

Durf te Zorgen spoort aan tot het bieden van hulp in de eigen woonomgeving, in de breedste zin. Het activeert de grotere en moeilijk bereikbare groep informele zorgbieders, de buren. Het benadrukt tegelijk ook zelfredzaamheid en voorkoming van sociaal isolement. Durf te Zorgen informeert de potentiële hulpbieder over de mogelijkheden en brengt hem of haar bij de juiste instantie.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Maatschappelijk Innovatiefonds MIGO, Gemeente Oisterwijk, diverse zorg- en welzijnsorganisaties, Oisterwijk Nieuws en Nieuwsklok, en vele vrijwilligers.

Durf te Zorgen Oisterwijk … veilig, prettig, zorgzaam en leefbaar!

Contactgegevens Durf te Zorgen Oisterwijk

Joris van der Pijll

www.oisterwijknieuws.nl

mail@oisterwijknieuws.nl